Stödgrupp för frånskilda föräldrar

Nätstödgrupp för frånskilda föräldrar
15.3. - 5.4.2016

Barnavårdsföreningen i Finland r.f. (BF) ordnar i samarbete med Befolkningsförbundets (Väestöliitto) projekt Familjevänlig arbetsplats (Perheystävällisesti töissä -hanke) en sluten stödgrupp för föräldrar som skilt sig eller som funderar på skilsmässa.

Nätgrupp som behandlar vardagsnära upplevelser och känslor för frånskilda föräldrar

Skilsmässa i familjen innebär förändringar på många olika områden. Och utmaningar som många gånger kan kännas näst intill oöverkomliga. Det handlar om praktiska saker som var man ska bo, hur ordna barnens boende och om ekonomiska frågor. Och mitt i allt detta alla känslor som för de allra flesta av oss kommer upp till ytan då man separerar. Starka känslor av sorg, ensamhet och ilska som tar energi och behöver bli behandlade. Det är viktigt att man som förälder tar hand om sig själv för att orka med utmaningarna som skilsmässan medför.

Kom med i nätstödgruppen för frånskilda föräldrar där vi behandlar dessa ämnen och också funderar på hur kombinationen av familjeliv och arbetsliv påverkas då man skiljer sig.

Gruppen pågår 15.3–5.4 2016 och anmälningen börjar 1.2. Du kan skicka din ansökan här. Dom som antagits till gruppen meddelas via e-post.

Gruppen riktar sig till alla frånskilda föräldrar.  I gruppen kan man diskutera saker i förtroende i en trygg och respektfull miljö. Nätsamtalsgruppen är sluten och innehållet kan ses enbart av deltagarna i gruppen. Alla som deltar är frånskilda föräldrar som kan stödja varandra och dela erfarenheter. Ledare är personer från BF som är sakkunniga inom barn- och familjearbete och har långvarig erfarenhet av att jobba med skilsmässofamiljer. Man deltar i gruppen med användarnamn (alltså inte eget namn)

Gruppen är kostnadsfri för deltagarna och inloggningen sker via www.perheaikaa.fi/nettiryhmat
Välkommen med!

Share on LinkedIn0Share on Facebook2Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0
Please follow and like us: