Tutoris Oy palkittiin perheystävällisen työkulttuurin edistäjänä

Tutoris Oy palkittiin perheystävällisen työkulttuurin edistäjänä

Oululainen hoivapalveluyritys Tutoris Oy on valittu vuoden 2015 Elsa Enäjärvi-Haavion palkinnon saajaksi. Palkinto koostuu kunniakirjasta ja 3 000 eurosta ja valinnan tekee Kotisisaropiston kannatusyhdistyksen rahaston hoitokunta. Palkintoperusteissa todetaan, että naisvaltainen kasvuyritys Tutoris huomioi esimerkillisellä tavalla perheystävällisen työkulttuurin. Työnteon joustavuutta, työn ja perhe-elämän yhteensovittamista ja henkilöstön hyvinvointia tuetaan etätyöskentelyn, viestintäteknologian ja toimivien perhevapaajärjestelyjen avulla.

Tutoris on palkittu aikaisemminkin. Vuonna 2011 se valittiin Suomen parhaaksi ja Euroopan 15. parhaaksi työpaikaksi. Vuonna 2012 yritys voitti Kansainvälisen Entreprenur of the Year -yrittäjäkilpailun Pohjois-Suomen alueella. Työtyytyväisyys on Tutoriksessa korkealla tasolla, peräti 97 % työntekijöistä on tyytyväinen työpaikkaansa. Yritys tuottaa kuntoutus- ja hoivapalveluita valtakunnallisesti ja työllistää noin 130 henkilöä. Tutoris on myös mukana Väestöliiton koordinoiman Perheystävällinen työpaikka -ohjelman pilotoinnissa.

Elsa Enäjärvi-Haavion palkinto

Väestöliitto ry:n hallitus perusti Elsa Enajärvi-Haavion palkinnon keväällä 2000. Ensimmäinen palkinto jaettiin vuonna 2001 Enäjärvi-Haavion 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Palkinto jaetaan Kotisisaropiston kannatusyhdistyksen rahaston tuotosta joka toinen vuosi naiselle, joka työssään tai toiminnassaan on merkittävästi osallistunut perhe- ja väestöpolitiikan kehittämiseen tai edistänyt naisen osallistumismahdollisuuksia perheen, työn tai yhteiskunnallisen toiminnan piirissä. Palkinto jaettiin nyt ensimmäisen kerran yhteisölle. Aikaisempia palkinnonsaajia ovat olleet mm. professori Riitta Jallinoja, professori Lea Pulkkinen, taiteilija Kristiina Louhi ja kirjailija Katriina Järvinen.

Filosofian tohtori Elsa Enäjärvi-Haavio oli Väestöliitto ry:n hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja 1940-luvun ajan kuolemaansa saakka. Hänen työhönsä liiton hallituksessa kuuluivat erityisesti kotisisarkoulutuksen ideointi, luominen ja johtaminen.

 

Share on LinkedIn0Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0
Please follow and like us: